Какво е рутер ?

В днешно време все по-голям брой устройства, свързани към интернет. Интернет в дома си не само закачен към международната мрежа с настолен компютър или лаптоп, както и оборудване за автомивка или хладилника.

router

За устройства, способни да се възползват от тези предимства, ще ви е необходим инструмент, който със сигурност ще бъде разделена между уеб сигнал.

Рутера от доставчика

Многобройни жилища на лица, които използват маршрутизатори, предоставена от вашия интернет доставчик. Това е удобно решение, се дължи на факта, че вие получавате устройство в допълнение към решаване на превоза, в мрежата и не е нужно да се притеснявате за каквото и да било.

Затова обикновено рутери предлагат мрежовите компании, с модем да изпратите сигнал от доставчика между устройствата във вашия дом.

Въпреки това, за още по-взискателните индивидуални тази услуга може да се окаже недостатъчно, и той ще се търсят по-съвременни устройства, които едва ли някога съм виждал в доставчика на интернет.

Именно като рутер?

Основната задача на рутер е наличието на регионална мрежа, в която има присвояване свързани притурка на IP адреси, както и разделяне на сигнала между тях.

Адрес места в network , просто да се работи в него, а също и за пътя, интернет, всички джаджи, както и домашни кучета, като ако сте имали един IP адрес, предоставен от доставчика на решения.

router3

В днешно време повечето роутеров има вграден модем, който преобразува сигнала от доставчика директно в сигнал на видимата устройства за (Ethernet или ). Интегриран модем може да поддържа сигнал ДСЛ съединение, или смартфон сигнал.

Някои модели рутери

които имат слот за sim-карти или USB порт, може да подкрепи, освен обичайните сигнал широколентов сигнал мобилен сами или с помощта на USB-модем. Настройките за конфигурация за тези рутери позволяват да се намали обемът на уеб трафик, уеб връзки, номера на телефони за определена ситуация или начин. Освен това, рутери позволяват директен контакт между приспособления на регионална мрежа, а оттам и обмен на данни между тях.

Има Wi-Fi на всички стандарти, предложени рутери
Рутери могат да извършват трансфер в два диапазона: 2,4 Ghz и 5 Ghz. В последно време има допълнителни устройства, които поддържат и двете условия, но също така той трябва да използва.

Две честоти осигуряват поддръжка на по-голям брой устройства, заедно с повишаването на скоростта на предаване на данни между рутер и приемник. Освен това, в 5 Ghz не е толкова често, колкото е в диапазона от 2,4 Ghz и, следователно, не са чувствителни към смущения от различни други елементи, които използват честота от 2,4 Ghz.

Избор от две сравними приспособления в тясно случай, това е много по-добре да изберете този, който предлага по-висока скорост за пренос на данни.

router2

Също така инструмента за избор на интернет доставчик, много повече информация, за да го видите със смес от приспособления, както и да изберете най-доброто за нашите изисквания, независимо от това, този път телефонен модем или ADSL модем. Внимателно прочетете асортимент, който предлага пълен набор от инструменти. Ако имате например маршрутизатор от портокал, проверка в базата знания.

Други характеристики на рутери

Много рутери, дефинирани в допълнение към USB адаптер, който ви позволява не просто свържете USB модеми, но най-важното, различни видове съхранение: големи външни твърди дискове, с които те се предлагат, като музика или видео клип на множество приспособления едновременно.

По този начин, не е необходимо да запишете данните в множество инструменти, но вие можете да се свържете с някой от мрежовите устройства.

По-напредналите рутери поддържат функция за обмен на директни файл, например протокола , така че можете да изтеглите вашата материали, без търсенето на непрекъснато процедура компютърна система.

Рутера е имал вградена защитна стена, или защитната стена трябва. Това със сигурност ще помогне не само да се ограничи наезды в домашната мрежа, но също ви позволява да филтрирате материал, така че определено помощ на децата наличност на продукта за възрастни, без индивидуална настройка на всеки инструмент.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *