Разликите между рутери и модеми

Безжичен интернет-сайт става повече достъпна

евтина, но и по-бързо. Технологиите се развиват толкова бързо, че често получаваме от тях идеи, а също и термини, които се прилагат като първоначална за определяне на инструменти за детайли.

modem3

Оттук и недоразумения се случват между клиенти и продавачи– първата в редица случаи не успя да се изясни, че всъщност по-скоро в магазин. Ние много се надяваме, че нашето ръководство поне малко, за да се изяснят спорните проблеми. Този момент, ние обясняваме разликата между WiFi модем и инструменти WiFi рутер за пренос на данни.

По какво се различава модем от рутер?

Основната разлика между модем и рутер е функция за разделяне на сигнала на интернет. Модем това оборудване позволява общо ползване на мрежата. Неговата роля е да transformowaniu сигнали, получени от вашия доставчик, трябва да бъдат направени с помощта на програмата на потребителя.

Експлоатация на рутера това е нещо друго. Рутер разделя сигнала на няколко инструмента, а също така и за всяка от тях са различни IP-адреси. Осигурява наличието им в мрежа за развитие на регионална мрежа. В структурата се използват напълно различни IP-адреси в Интернет, където всички тези приспособления животни под един обикновен IP адрес.

moedm2

В търсене на разликите между модем и рутер, първо трябва да се посочи сорт устойчив приспособления. Модем предлага достъп до интернет само на един компютър. Огромно благодаря на рутера в мрежата може да свърже много от тях. Ако модем и рутер са 2 съвсем различни приспособления. Днес, доставчици разчитат на комбинация от тях, модеми получаване на жилищни или търговски имоти, рутери, роутеров функции на модем.

Модем-какво е това?

Безжичен модем-това е инструмент, който има възможност да се свържете към безжична мрежа, предлагани от вашия доставчик на услуги. Когато включите вашата компютъра към модема безжичен достъп до мрежата може да се използва толкова бързо, колкото сигнал от доставчика присъства.

В днешно време, можете да се свържете постоянно към мрежата, както и навсякъде, където само сигнал са лесно достъпни. Модем WiFi продължава да изпълнява функциите на обичайните кабелен модем … да, регулира аналогов сигнал, преобразува го в цифров информация, както и да работи за обратното odkodowuje информация на електронен носител. От този дом, той се придържа към дори името на инструмента “модем”– модулатор-демодулатор.

moedm

Рутер-какво е това?

Рутери-е съдове, които имат интернет-сигнал на няколко устройства. Можете да изпълнява проекти кабелен, така и безжичен. Интернет Wi-Fi-роутеры изпълнява абсолютно същите функции като обикновен рутер, само без кабели. Носители на информационни пакети между мрежи, влезте с различни мрежи, както и работа като влезете. Интернет Wi-Fi-роутеры може да се комбинират два LAN или WAN, LAN и WAN и LAN, и мрежа.

Рутери интелигентни инструменти, за да разбера най-добрият курс за пренос на информационни пакети в мрежата. При предаването на информация от една мрежа в друга рутери контролират тази задача, както и да предоставя на пакети данни направо на желаното място с помощта на най-добрите цени.

Много благодаря за Wi-Fi-роутеры могат да изпълняват своите основни функции само с помощта на радиосигнали.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *